Thema-avonden isolatie

Wat is er mogelijk op gebied van isolatie van uw woning, wat komt er bij kijken? Hoe belangrijk is isolatie? Over dit onderwerp organiseert Energiehuis Helmond per wijk aparte informatieavonden.

In mei  volgen avonden voor Dierdonk (donderdag 16 mei), Helmond Noord en helmond Oost (20 mei), Mierlo Hout / Helmond West / Centrum (donderdag 23 mei) en Rijpelberg Brouwhuis (maandag 27 mei).

We doen dit met redenen:  met de veranderingen die er aankomen in de energievoorziening van de woningen in Helmond – van het aardgas af – is isolatie van woningen meer dan ooit van belang. Wat de oplossingen ook zullen zijn, altijd geldt: beperk de energiebehoefte. Want wat je niet gebruikt hoef je ook niet op te wekken.

We merken in het Energiehuis Helmond dat er veel behoefte is aan informatie over isolatie. Veel eigenaren hebben een hoog energiegebruik, en dus ook hoge energielasten. Veel woningen missen comfort – vooral in de in de koude perioden – door matige isolatie.

Als iemand overweegt zijn of haar woning te verduurzamen, dan zal bij de meeste woningen eerst de warmtevraag sterk beperkt moeten worden. De eerste stap is altijd het op orde brengen van de isolatie van muren, ramen, vloeren en daken. Dat is soms eenvoudig, maar soms ook lastig. Als je gaat isoleren, dan moet dat goed gebeuren.

Aanmelden

Aanmelden thema-avond isolatie