Workshop Rekenen aan Energiebesparing

Energiehuis Helmond organiseert een tweetal workshops voor mensen die willen rekenen aan de mogelijkheden voor energiebesparing en duurzame energie voor uw eigen woning. Wat kan er, wat bespaar ik, wat is een aannemelijke indicatie van de kosten? Voor mensen die een goede onderbouwing willen voor de keuzen die ze overwegen. U neemt uw laptop mee en gaat –  na een toelichting van ons – zélf aan de slag. Met hulp van onze deskundige vrijwilligers. Er is plaats voor 8 deelnemers.

Wat gaan we doen?

We gaan werken met de Energiebesparingsverkenner. Dat is een programma dat is ontwikkeld in opdracht van de rijksoverheid (RVO). Ed Weenink, vrijwilliger van Energiehuis Helmond en deskundig op dit gebied, neemt u mee in dit programma. Hij vertelt over de achtergrond en legt uit hoe het programma werkt.

Wat levert het op?

De Energiebesparingsverkenner toont u de vele energiebesparingsmogelijkheden voor een woning en berekent direct uw financiële voordeel. Het programma biedt twee mogelijkheden. De Verkenner Hoge Ambities biedt een eerste beeld hoe woningen of wijken energieneutraal of aardgasvrij te maken. De reguliere verkenner biedt inzicht in het realiseren van labelsprongen tot A van één woning of meerdere woningen.

Waarom zou u meedoen?

‘Leer uw eigen huis kennen’ is een belangrijk motto dat Energiehuis Helmond. Want als je maatregelen voor besparing wilt nemen is het van groot belang de huidige situatie goed te kennen. Hoe goed is uw woning geïsoleerd? Hoeveel gas (warmte) en elektriciteit gebruikt u? op deze manier kunt u komen tot een plan om – eventueel stapsgewijs – de juiste maatregelen in de juiste volgorde te nemen.

Wat moet u  doen ter voorbereiding?

Om goed te kunnen werken moet je gegevens van de woning hebben. U kunt hier het formulier downloaden waarop staat welke gegevens nodig zijn. En: u heeft een laptop met wifi-verbinding nodig om zelf bij ons aan de slag te gaan.

Aanmelden workshop 'Rekenen aan Energiebesparing'