De energietransitie komt in een versnelling

Er staat veel te gebeuren als het gaat om de energievoorziening in Nederland. Er is dagelijks nieuws. Het klimaatplan staat in de steigers. Er zijn zorgen over kosten van dat plan en lasten voor de burgers. Hoe kunt u hier als woningeigenaar of huurder op reageren?

In het Energiehuis is duidelijk te merken, dat bewoners zich in toenemende mate afvragen hoe zij in de toekomst hun woningen moeten aanpassen. De tijd van “het zal mijn tijd wel duren” lijkt voorbij te zijn. Er is een aantal redenen die een versnelling geven aan de energietransitie.

We merken ook dat er een behoorlijke groep mensen is die daadwerkelijk maatregelen laat uitvoeren. Die hun spouwmuur of vloer laten isoleren, die hun glas laten vervangen door het zeer goed isolerende HR++ glas dat beschikbaar is, die zelf hun dak isoleren of dat laten doen als dakpannen vervangen worden. En bijna altijd is winst van comfort een belangrijk motief. Energiebesparing is meegenomen, maar warme voeten, het oplossen van koudeval van een raam of een niet geïsoleerde muur, juist daar gaat het vaak om.

Ook aan de slag met het aanpassen van uw woning? Kom eens langs bij het Energiehuis en laat u inspireren en informeren!