De energietransitie komt in een versnelling

Er staat veel te gebeuren als het gaat om de energievoorziening in Nederland. Er is dagelijks nieuws. Hoe kunt u hier als woningeigenaar of huurder op reageren?

 

In het Energiehuis is duidelijk te merken, dat bewoners zich in toenemende mate afvragen hoe zij in de toekomst hun woningen moeten aanpassen. De tijd van “het zal mijn tijd wel duren” lijkt voorbij te zijn. Er is een aantal redenen die een versnelling geven aan de energietransitie.

Om te beginnen is daar de afspraak van de overheid om de levering van Gronings aardgas versneld af te bouwen om in 2030 volledig met de levering ervan te stoppen.

Daarnaast is er in maart door een groot aantal belangrijke organisaties die bij de energietransitie betrokken zijn een manifest ondertekend, waarin wordt gesteld dat er na 2021 geen enkelvoudige nieuwe gasketels meer mogen worden geplaatst. Dat wil zeggen, dat men bij vervanging van gasketels moet overschakelen op duurzame verwarming en als men al een gasketel wil plaatsen, dit altijd in combinatie moet met een andere duurzame installatie.

 

Ook aan de slag met het aanpassen van uw woning? Kom eens langs bij het Energiehuis en laat u inspireren en informeren!