Energieadvies als profielwerkstuk

Onderzoek leerlingen naar energiegebruik Hertog Jan van Brabant college levert mooi profielwerkstuk.

Anne van Acht, Rosa Maas en Demi Nguyen vroegen zich af of hun school niet veel méér aan energiebesparing zou kunnen doen. Demi: ‘Het kan in deze tijd toch niet zo zijn dat de school onnodig veel energie gebruikt?’ Rosa: ‘Dat dachten we alle drie, en daarmee hadden we een mooi onderwerp voor ons profielwerkstuk. We hadden gehoord over het Energiehuis Helmond, we zijn daar direct heen gegaan voor informatie’.

Afgelopen donderdag presenteerden ze gezamenlijk de resultaten van hun werkstuk. Uitgewerkt in een website. Het leuke was dat ook Jeroen Paes van Ruimte OK aanwezig was. Anne: ‘Wij kregen bij het Energiehuis van Kees Bakker de tip om contact op te nemen met kenniscentrum Ruimte OK in Eindhoven. Dat is een organisatie die scholen helpt met energiebesparing en verduurzaming. Jeroen heeft ons ook erg geholpen’. Jeroen Paes: ‘Wat mooi dat deze leerlingen dit onderwerp hebben gekozen. Als scholen aan de slag willen gaan met energiebesparing en duurzame energie, dan zijn het vaak besturen en docenten die dit stimuleren. Het is mooi dat juist leerlingen dit nu  doen. Ik heb inmiddels al een gesprek gehad met de directeur van de school. Ik ga nu zorgen dat er een artikel met een interview van Anne, Demi en Rosa in ons magazine gaat komen!’ Dat gaat een mooie track op de CV’s van deze meiden worden!

Uiteraard gaven ze als resultaat van hun werk een aantal aanbevelingen. Met zaken als LED verlichting en schakelaars met aanwezigheidsdetectie is direct veel winst te halen. Meer weten over hun werkstuk? stuur een mail naar info@energiehuishelmond.nl. Wij zorgen dat het bericht bij hen terecht komt.