Onze info wérkt!

Zomaar één van onze berichten in de mailbox, een bericht van de heer Schiffers: ‘Enkele maanden geleden heb ik van jullie veel goede adviezen gekregen. Dat gaf veel antwoorden. Ik heb nu echter één vraag waar ik jullie hulp bij kan gebruiken. Ik wil graag een warmte-terugwin-unit voor de douche maar dat moet een horizontale zijn en niet eentje in de drain maar onder de vloer. Ik zie ze nergens (meer) te koop. Aan jullie de vraag: bestaan er nog horizontale douche wtw’s die onder de vloer geplaatst kunnen worden?’

Een mail van een duidelijk tevreden bezoeker van het Energiehuis. Recent een woning uit de jaren 30 aangekocht, en bezig met een grondige aanpak. Op verzoek hebben we in het Energiehuis meegedacht over de aanpak en de mogelijkheden voor energiebesparing. De heer Schiffers: ‘mooi dat jullie praktische tips geven én me wijzen op mogelijkheden die ik niet kende’. Hij doelde op de ‘warmteterugwinning uit douchewater’. Een systeem dat goed toepasbaar is in nieuwbouw en bij renovatie van de badkamer. Onbekend, je kunt er echter gauw 60 tot 100 m3 aardgas per jaar mee besparen! Wil je zelf ook informatie of tips; kom net als dhr. Schiffers naar het Energiehuis.

En voor de volledigheid: die horizontale douche wtw wordt niet meer geleverd. In plaats daarvan leveren de fabrikanten een unit die wordt ingepast in de douchegoot die tegenwoordig veel wordt toegepast.