Team ‘warmtebeeld’

Een team van vrijwilligers van Energiehuis Helmond gaat, op koude ochtenden in de winter, graag weer op pad met de warmtebeeldcamera. Zo’n camera meet temperatuur van bijvoorbeeld de gevel van een woning. Met kleur worden dan temperatuurverschillen zichtbaar. Je kunt daarmee heel goed zien waar eventueel warmte weglekt uit een woning. Handig als je je energiegebruik wilt verlagen, je weet dan waar je moet isoleren. De actie past in ons basisadvies: ‘leer eerst je woning kennen vóórdat je maatregelen gaat treffen’.

 

Wil je weten wat je kunt verwachten? Kijk dan op onze informatiepagina. Wil je een opname laten maken, ga dan naar de aanmeldpagina. Het team gaat aan de slag als het koud genoeg is.  Normaal gesproken kan in december begonnen worden, maar wellicht is er in november al een koude periode.

 

Woont u niet in Helmond, maar heeft u toch belangstelling voor een opname? Wellicht dat er een aanbod is van een Energiecoörperatie in uw gemeente. Een overzicht vindt u op de website van Energieloket Zuidoost-Brabant.