Winnaars energie-advies

De familie Verheijen en mevrouw van Otterloo wonnen op dag van de duurzaamheid een mooie prijs. Zij krijgen een professioneel energiebesparingsadvies.

De prijswinnaars zijn huurders van woningcorporatie Woonpartners. De prijs werd op 28 januari uitgereikt in het Energiehuis. Berrie Horsten, voorzitter van het Energiehuis, zei over die prijs: ‘Een mooi initiatief van Woonpartners. Met zo’n prijs mag je blij zijn. De ervaring leert dat huishoudens met eenvoudige maatregelen gauw 20% op de energiekosten kunnen besparen. Een adviseur kan bij iemand thuis goede tips geven. Dan kun je geld over houden voor andere zaken’.

De prijs wonnen ze tijdens de dag van duurzaamheid in oktober vorig jaar. Zij leverden op die dag elektrische apparaten in die zij niet meer gebruikten. Woonpartners organiseerden een loting onder de huurders die dit deden. Mevrouw Verheijen: ‘Wij zijn er blij mee. We wonen fijn in onze woning. Ik zeg altijd: ze moeten echt hun best doen om ons hier weg te krijgen. Misschien krijgen we nu wel tips waar we wat mee kunnen doen, waarmee we energie kunnen besparen. We houden dan misschien iets over op onze energierekening. En dat komt altijd van pas’.  Wat het advies op gaat leveren: dat weten we na 11 februari, als de adviseur langs is geweest.