Wat wij doen
We zijn er voor u: woningbezitter, huurder, kleine ondernemer. We delen onze kennis ook graag met scholen én met leerlingen. Bij alles wat we doen staat voorop: we werken onafhankelijk en gratis. Dit is wat we doen:
  • We geven informatie over energiebesparing en duurzame energie. Ons team van deskundige vrijwilligers staat klaar om – voor zover mogelijk – uw vragen van burgers of andere groepen te beantwoorden.
  • We delen ook graag informatie in bijeenkomsten. We organiseren themabijeenkomsten over bijvoorbeeld warmtepompen, zonnepanelen, het isoleren van een woning of financiën. We komen desgewenst ook graag naar de wijken en buurten toe. Waar nodig en waar mogelijk met deskundige adviseurs. We organiseren ook presentaties, informatiemarkten en discussies.
  • Energiehuis Helmond brengt burgers graag in contact met Energieloket Helmond,  een loket van de gemeenten in de regio zuidoost-brabant voor mensen die zich verder willen oriënteren op maatwerkadvies, bouwbedrijven en installateurs.
  • Tot slot, maar zeker niet in de laatste plaats: Energiehuis Helmond is een actieve partner in het Helmondse proces van Energietransitie. Energiehuis Helmond werkt mee aan de versnellingsagenda Alle Lichten op Groen van de gemeente Helmond.

Wat doen we niet?

We doen veel maar niet alles. Maar voor wat we niet doen, bieden we wel een oplossing:

  • Onze vrijwilligers leveren geen persoonlijk advies op maat. We denken graag mee, helpen u door de bomen het bos te zien. Wel kunnen we u – via het Energieloket Zuidoost-Brabant – in contact brengen met onafhankelijke adviseurs voor maatwerkadvies.
  • Energiehuis Helmond geeft geen kwaliteitsoordeel over merken. Energiehuis Helmond blijft daarmee in staat onafhankelijk te werken.