Routekaart

Uw route, uw reisgids

Eigenaren van woningen volgen verschillende routes als het gaat om energiebesparing of verduurzaming van hun woning. De route hangt af van het doel, van de mogelijkheden en omstandigheden. Het gaat er om de juiste route te vinden.

Energiehuis Helmond is u behulpzaam. Wij informeren u graag en helpen u om úw route te vinden. In onze routekaarten geven we tips en reisinformatie. Energiehuis Helmond als uw reisgids! Bekijk hier de mogelijkheden maar kom voor bespreking vooral langs in ons informatiecentrum.

Kies uw route

Route 1 – direct besparen

‘Ik wil niet te veel overhoop halen, maar zoek naar aanpassingen en eenvoudige maatregelen waarmee ik direct kan besparen. Waar zit de meeste winst?’

Route 2 – recht op het doel af

‘Ik weet wat ik wil: isolatie, zonnepanelen, isolerend glas, warmtepomp. Uit te voeren door een bedrijf dat ik zelf wil kiezen.  Ik zoek informatie, tips en aanbieders’.

Route 3 – rustig oriënteren

‘Ik zie veel op me af komen, ik heb een woning waaraan best wat moet gebeuren. Waar moet ik op letten, wat zijn verstandige stappen?’

Route 4 –  gemak van ontzórgd worden

‘Ik wil dat mijn woning zuiniger en duurzamer wordt maar kan of wil dat niet zelf organiseren. Ik zoek een partij die alles voor mij regelt’.

Route 5 – samen met de buurt

‘Waarom zelf alles uitzoeken terwijl jouw buurtgenoten ook bezig zijn met besparen en verduurzamen? De kracht van het samen doen!’

Route 6 – eigen oplossingen

‘Ik ben avontuurlijk aangelegd en wil mijn woning verduurzamen met mijn eígen oplossingen. Ik zoek kennis, nieuwe inzichten, een sparringpartner’.

Route 7 – vergaand verduurzamen

‘Ik ga mijn woning flink verbeteren en wil dat op duurzame wijze doen. Van het aardgas af, nul op de meter, circulair, cradle to cradle, ecobouw’.

Route 8 – een nieuwe woning bouwen

‘Ik ga een nieuwe woning laten bouwen. Zonder aardgas. Wat zijn de mogelijkheden, waar vindt ik informatie, waar moet ik op letten?’