Thema-avonden ‘energiebesparing en isolatie’

- altijd de eerste stap bij aanpak en verbetering van een woning -
dinsdag 21 januari | maandag 30 maart | aanvang 19.30
wat moet je weten | hoe kom je daar achter | hoe krijg je inzicht | wie kan je helpen | welke subsidies zijn er

Wat is er mogelijk op gebied van isolatie van uw woning, wat kun je besparen, wat komt er bij kijken? Hoe belangrijk is isolatie? Over dit onderwerp organiseert het Energiehuis gewoonlijk informatieavonden. In deze periode is dat helaas niet mogelijk. Maar wanneer het weer kan stellen we weer een programma samen.

We doen dit met redenen:  met de veranderingen die er ook in Helmond aankomen in de energievoorziening van de woningen – ‘van het aardgas af’ – is isolatie van woningen meer dan ooit van belang. Want wat de oplossing ook zal zijn, altijd geldt: beperk je energiegebruik. Want wat je niet gebruikt hoef je niet te betalen en ook niet op te wekken.

We merken in het Energiehuis Helmond dat er veel behoefte is aan informatie over isolatie. Veel eigenaren hebben een hoog energiegebruik, en dus ook hoge energielasten. Veel woningen missen comfort – vooral in de in de koude perioden – door matige isolatie.

Als iemand overweegt zijn of haar woning te verduurzamen, dan zal bij de meeste woningen eerst de warmtevraag sterk beperkt moeten worden. De eerste stap is altijd het op orde brengen van de isolatie van muren, ramen, vloeren en daken. Dat is soms eenvoudig, maar soms ook lastig. Als je gaat isoleren, dan moet dat goed gebeuren.