Subsidies en leningen

Op dit moment (mei 2018) is beschikbaar:

 

  • Subsidie van de Rijksoverheid voor de aanschaf van warmtepomp, zonneboiler, biomassaketel of pellet kachel. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort apparaat. De installatie moet worden geplaats door een erkend installateur. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten. Klik hier voor de ISDE regeling.

 

  • Duurzaamheidlening van de gemeente Helmond. Tegen een aantrekkelijke rentekorting kunt u energiezuiniger en comfortabeler wonen en draagt u bij aan een beter milieu. De duurzaamheidslening kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor zonnepanelen, een zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloer- of bodeminstallatie. Klik hier voor meer informatie.

 

  • BTW teruggave bij aanschaf van zonnepanelen. Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. Kijk bij Milieucentraal hoe dat dat werkt.

 

  • Duurzaamheids- of groen hypotheek van banken: koopt u een nieuwbouwwoning met een groenverklaring, dan krijgt u bij een aantal banken korting op de rente wanneer je die vastzet voor 10 jaren.