Vacature Technisch Manager

Stichting Energiehuis Helmond

Energiehuis Helmond is een informatiecentrum voor duurzame energie. Het is opgezet vanuit een initiatief van een groep burgers met hart voor het klimaat, energiebesparing en duurzame energie. Het Energiehuis wil de burgers van Helmond helpen bij de veranderingen die er gaan plaatsvinden in de energievoorziening. Het Energiehuis opende haar deuren in mei 2017 en is gelegen aan de Torenstraat in het centrum van Helmond. Net als alle andere gemeenten in ons land moet ook Helmond op termijn een volledig duurzame energievoorziening hebben, zonder gebruik van aardgas. De landelijke doelstelling is dat deze transitie in 2050 gerealiseerd moet zijn.

De stap naar een duurzame energievoorziening is een enorm grote opgave. Een opgave waar alle burgers bij betrokken moeten zijn; iedereen gebruikt immers aardgas en elektriciteit. Alle partijen vinden het belangrijk dat de burgers van Helmond objectieve informatie moeten kunnen krijgen. Energiehuis Helmond wil daar graag in voorzien. Het informatiecentrum beschikt over demonstratie opstellingen én voorbeelden van installaties voor zuinig en duurzaam energiegebruik. Verder stimuleert het Energiehuis proactief burgers, MKB bedrijven en woningcorporaties door lezingen en informatieavonden te verzorgen.

De Gemeente Helmond ondersteunt dit initiatief van harte en beschouwt het Energiehuis als een belangrijk middel in de informatieverstrekking naar de bevolking. Het Energiehuis wordt tot nu toe gerund door één betaalde kracht en een twintigtal enthousiaste en goed onderlegde vrijwilligers. De Stichting Energiehuis Helmond heeft een deskundig Bestuur en een Raad van Toezicht. Vanwege professionalisering van het Energiehuis ten einde de Energietransitie projecten voldoende te kunnen begeleiden in de regio Helmond wordt er gezocht naar een Technisch Manager.

 

Technisch Manager M/V

Functieomschrijving (algemeen)

De Technisch Manager moet flexibel zijn en zowel zelfstandig als in teamverband met de vrijwilligers op een breed terrein kunnen opereren. Omdat het werkterrein multidisciplinair en sociaal breed is, zijn goede communicatieve vaardigheden en servicegerichtheid vereisten. Als Technisch Manager ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van fysieke en online spreekuren, het organiseren van de verschillende thema-avonden, de aansturing en op peil houden van het kennisniveau van de vrijwilligers en uitbreiding van het vrijwilligersbestand. Een aanvullende taak is meedenken over en het verder ontwikkelen van het beleid, verbeteren van de dienstverlening en uitbreiding van de diensten in de nabije toekomst.  Je draagt de verantwoordelijk voor het soepel lopen van de hele organisatie.

 

Verdere functie-inhoud

Je legt de bezoeker/groep afspraken vast en archiveert alle cliëntgegevens. Daarnaast stel je de weekroosters van de vrijwilligers op en regel je de afspraken met sponsors/producenten. Daarnaast beheer je e-mail en andere communicatiemiddelen zoals de website, de nieuwsbrief en facebook pagina’s. Je onderhoudt de contacten met wijk-/weekbladen/pers en beheert alle ICT zaken en houdt toezicht op de dagelijkse gang van zaken zoals coördinatie van het interieur, alarm, telefoon, etc.

 

De werkomgeving

Het Energiehuis run je samen met een 20 tal veelal gepensioneerde, zeer betrokken en technisch hoog opgeleide vrijwilligers. Er heerst een informele sfeer waar collega’s in een hecht teamverband samenwerken. Het Energiehuis ligt centraal in de stad en is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer.

 

Functie-eisen

De geschikte kandidaat beschikt door opleiding of ervaring over een HBO denk- en werkniveau. Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid, bent initiatiefrijk en hebt grote belangstelling voor alle soorten van duurzame energie en mogelijkheden van energieopslag. Ook ben je enthousiast over de energietransitie die de komende decennia zal plaatsvinden in Nederland. Kennis van ICT en websitebeheer is een pro. Daarnaast beschik je over goede contactuele en communicatieve eigenschappen; zowel mondeling als schriftelijk, en heb je geen schroom om voor een groep te presenteren. Je bent gastvrij en klantgericht ingesteld.

 

Wat kan het Energiehuis jou bieden?

  • een zeer uitdagende job.
  • werken in een deskundig en gezellig team met een 20 tal vrijwilligers.
  • werken onder aansturing van een ervaren Bestuur.
  • een passende beloning.
  • een 36-urige werkweek. Een deeltijdfunctie in een duobaan is bespreekbaar.

De procedure / jouw reactie

Ben je enthousiast? Solliciteer dan direct door een reactie te sturen naar het Energiehuis t.a.v. de sollicitatiecommissie’, onder vermelding van “Technisch Manager”.
Adres: werving@energiehuishelmond.nl.

Wil je meer informatie over de functie dan kun je contact opnemen met de voorzitter van het Bestuur van het Energiehuis, Berrie Horsten, tel. 06 51365438.
Meer informatie over onze organisatie vind je ook op www.energiehuishelmond.nl.